Studia doktoranckie z browarnictwa w Krakowie

Pionierskie studia z browarnictwa i słodownictwa w ramach projektu European Joint Doctorate Food Science ruszają na Uniwersytecie Rolniczym w Krakowie. Projekt finansowany jest ze środków Komisji Europejskiej w programie Horyzont 2020, a jego całkowity budżet wynosi ponad 2 mln euro.

Aktualizacja: 28.10.2016 13:35 Publikacja: 28.10.2016 11:16

Studia nad piwem potrwają co najmniej 3 lata

Studia nad piwem potrwają co najmniej 3 lata

Foto: 123RF

Studia będą kształcić specjalistów dla rozwijającego się dynamicznie przemysłu browarniczego. Mają prowadzić zaawansowane badania naukowe, wdrożyć innowacyjne zastosowania do przemysłu piwowarskiego w Polsce i na świecie.

W innowacyjnym projekcie weźmie udział ośmiu doktorantów, którzy specjalistyczną wiedzę będą zdobywać na sześciu europejskich uniwersytetach. W skład konsorcjum, którego liderem jest Uniwersytet Rolniczy w Krakowie, wchodzą: Uniwersytet Kopenhaski, Uniwersytet w Nottingham, belgijski Uniwersytet w Ghent, Katolicki Uniwersytet w Leuven oraz Techniczny Uniwersytet w Berlinie.

Czytaj więcej, wiedz więcej!
Rok dostępu za 99 zł.

Tylko teraz! RP.PL i NEXTO.PL razem w pakiecie!
Co zyskasz kupując subskrypcję?
- możliwość zakupu tysięcy ebooków i audiobooków w super cenach (-40% i więcej!)
- dostęp do treści RP.PL oraz magazynu PLUS MINUS.
Edukacja
Nauczyciele dostaną podwyżki przed wyborami. Czy to celowe działanie MEN?
Materiał Promocyjny
5 różnic między studiami dwustopniowymi a jednolitymi, o których warto wiedzieć
Edukacja
Minister edukacji Estonii: musimy uczyć odróżniania prawdy od dezinformacji
Edukacja
Quo vadis, Edukacjo?
Edukacja
Podcast „Szkoła na nowo”: Skibidi, sigma - czyli w jaki sposób młodzi tworzą swój język?