Studia doktoranckie z browarnictwa w Krakowie

Pionierskie studia z browarnictwa i słodownictwa w ramach projektu European Joint Doctorate Food Science ruszają na Uniwersytecie Rolniczym w Krakowie. Projekt finansowany jest ze środków Komisji Europejskiej w programie Horyzont 2020, a jego całkowity budżet wynosi ponad 2 mln euro.

Aktualizacja: 28.10.2016 13:35 Publikacja: 28.10.2016 11:16

Studia nad piwem potrwają co najmniej 3 lata

Studia nad piwem potrwają co najmniej 3 lata

Foto: 123RF

Studia będą kształcić specjalistów dla rozwijającego się dynamicznie przemysłu browarniczego. Mają prowadzić zaawansowane badania naukowe, wdrożyć innowacyjne zastosowania do przemysłu piwowarskiego w Polsce i na świecie.

W innowacyjnym projekcie weźmie udział ośmiu doktorantów, którzy specjalistyczną wiedzę będą zdobywać na sześciu europejskich uniwersytetach. W skład konsorcjum, którego liderem jest Uniwersytet Rolniczy w Krakowie, wchodzą: Uniwersytet Kopenhaski, Uniwersytet w Nottingham, belgijski Uniwersytet w Ghent, Katolicki Uniwersytet w Leuven oraz Techniczny Uniwersytet w Berlinie.

99 zł za rok czytania RP.PL

O tym jak szybko zmienia się świat. Ameryka z nowym prezydentem. Chiny z własnymi rozwiązaniami AI. Co się dzieje w kraju przed wyborami. Teraz szczególnie warto wiedzieć więcej. Wyjaśniamy, inspirujemy, analizujemy

Materiał Promocyjny
5 różnic między studiami dwustopniowymi a jednolitymi, o których warto wiedzieć
Edukacja
Minister edukacji Estonii: musimy uczyć odróżniania prawdy od dezinformacji
Edukacja
Quo vadis, Edukacjo?
Edukacja
Podcast „Szkoła na nowo”: Skibidi, sigma - czyli w jaki sposób młodzi tworzą swój język?
Edukacja
MEN zmienia przepisy o frekwencji w szkole. Uczeń nie pojedzie na wakacje we wrześniu